Rörsjöskolan. Rörsjöskolan, min första skola. Lärare var Rudolf Hedberg ofta kallad när han inte hörde oss "Rudolf med den röda mulan". Tyvärr har man idag tagit bort en lika fin byggnad som den på bilden ovan, beslutsfattarna trodde kanske inte att skolor och barn var framtiden, vårt hopp. 1858 byggdes Östra Förstadsskola som var en föregångare till vad som idag finns kvar av Rörsjöskolan. Min skolgång förlades sedermera till ett antal andra skolor i Limhamn såsom Geijerskolan, Linneskolan samt Bergaskolan och sist men inte minst Latinskolan, Malmö. Vem kommer inte ihåg gympabyggnaden som låg utmed Ehrénssvärdsgatan en kall skitig enplansbyggnad.

Kommer Ni ihåg Johanna Jeppssons Spettkaksbageri på hörna av Föreningsgatan - Ehrenssvärdsgatan, har köptes när pengar fanns en hel del spettkakssmulor som fick tjänstgöra som lunch.
Huset i all ära finns ännu kvar.
Kvar idag på denna adress Föreningsgatan 85 är endast bageriet, försäljningen sker idag via Rörsjö`s Konditori på Föreningsgatan 54 som även detta har varit med sen min skoltid. På Celsiusgatan mitt emot skolan låg ett våffelbageri, här gjordes många glasstrutar, kasserade våffelsmulor var populärt.
Här huserar idag MKB med sitt områdeskontor.

Annexet anno 2000 dåvarande rektorsexpedition Rörsjöskolan

tillbaka.