Palladium var den pampigaste

Palladium, Södergatan 70-talet.

När bian invigdes på Södergatan 15 torsdagen den 26 februari 1920 var den Malmös största och pampigaste biograf och konsertsalong med plats för över 1000-tals besökare. Lycklig biografägare var Gustaf Löfberg glas & porslinshandlare. Med tiden kom Löfberg och hans söner att stå bakom några av Malmös förnämsta biografer genom företaget Göta Film.

Foajén på andra våningen. Här ser vi lite av de förgyllda och antika möbler samt lampkrona som får anses som en del i det pampiga palats som denna biograf var, för det var först och främst en biograf. "Aldrig förr har någon biograflokal i Malmö fått en så festlig invigning som Palladium Den inbjudna publiken, närmare ett tusental, hade infunnits sig i festhumör och damerna i festdräkt".

 

 

Palladium på 1950-talet. Tempo på första våningen, kondis på andra samt en restaurang på tredje våningen. Här ser vi både entrén på Palladium samt Capitol ni vet korridoren eller passagen som ledde till gården på baksidan där man sedan efter bian slut kom ut på idag år 2003 Åhléns parkering Hjulhamnsgatan - Per Weijersgatan

Tillbaka.