Måste kommentera bilderna t.ex. solnedgången helt otrolig, detta får en att må bra för många gånger får man ofta frågan varför gör jag man detta varför gör jag detta, svaren skulle kunna bli en lång historia men kort.

Äventyret, vetskapen om att få hjälpa någon eller några, värderingar, kamratskapet, att på plats kunna göra det nästan omöjliga, pengar javisst, men det kom inte på första plats, gratis baccisresa hem under semestern, nej inte något av detta, utan vetskapen om att kunna göra något som uppskattas av andra och att när man väl åker hem att för alltid på ett eller annat sätt blir ihågkommen, de ni.

På tal om gratis resa hem så glöm det där med första klass, lunchservering och en god cigarr efteråt.

Skymning på Cypern 1976.

Har här mellanlandat på Cypern från Arlanda, min semester är slut och jag som dessa nya grabbar ska ner till våra respektive bataljoner igen för tjänstgöring här lämnar vi av ett antal nya gubbar till bataljonen på Cypern. Själv ska jag vidare till Tel Aviv. Planen heter Herkules och är kanon för transporter denna gång som alltid med personal. Ingen servering ombord fasten seatbelt all the time, hoppas på att man inte behöver göra toalettbesök.

 

Åter ombord för destination Tel Aviv. Jodå det går alldeles utmärk att åka dessa goa transportplan, betänk att detta var gratis och ett välkommet inslag för familjen hemma.

 

 

Gå hem via UNEF.