Bataljonschefen, Övlt Sven Å Jansson, tycker att den svenska soldaten står sig bra i jämförelse med andra nationers FN-soldater. Ja, grabbar då var det tid igen. Rättning i ledet för nu börjar jag snart uppträdda som en riktig yxa och det vill Du inte uppleva

 

Inskrivning igen. Detta börjar bli lite tjatigt, jag har ju gjort detta ett antal gånger och fler lär det bli.

 

 

 

 Efter alla dessa stick så borde man se ut som nåldyna men samtidigt tackar man för detta skydd. Har ännu inte under alla mina tjänstgöringspass blivit sjuk.

 

 

 

Hittar ni till logementen. Han skulle bara veta i vilken ordning jag är där. Träffade på ett antal gamla "yxor" som även dom som jag var på väg ut igen. Alltid kul att träffas.

Exercisen upptog en stor del av våra dagar, men jag börjar att vänja mig vid detta, gammal yxa som du vet.

åter HÄR

Eller fortsätt på denna sida genom att Klicka här.

 

 

 Under utbildningsveckorna i Linköping har vi fått ytterligare bevis på att jorden ännu inte är en fredlig plats att leva på. Kriget mellan Iran och Irak fortsätter trots medlingsförsök av Olof Palme. Vår beredskapsbataljon har tagits ut bland många sökande, kvalitén har härigenom blivit mycket hög. Man har säkert diskuterat man till man kommer bataljonen att sättas in i Irak eller i Jordanien eller blir det kanske lugnt och bataljonen istället hamnar i/på lugna Cypern. Oavsett var vi hamnar så har vi en uppgift att göra "ett bra jobb" som ska visa att den svenska militära insatsen inte blir den sista tack vare vår höga klass på utbildningen av den svenska värnpliktssoldaten.

Lycka till grabbar.